Smażone jabłka w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne, miękkie owoce smażone w cieście naleśnikowym. Posypane cukrem z cynamonem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto :
    1 jajko
    2 płaskie łyżki cukru
    1 łyżka wody
    2 łyżki z czubkiem twarożku
    1 łyżka mąki z czubkiem
    1 płaska łyżka mielonych orzechów laskowych
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Następne składniki :
    3 jabłka
    1 łyżka z czubkiem cukru pudru
    1/2 łyżeczki cynamonu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Smażone jabłka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Ze środka wycinamy gniazda nasienne i wkładamy do miski z wodą i sokiem z cytryny. Do miski przelewamy wodę i dodajemy jajko, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, twarożek i mielone orzechy, miksujemy.
    Pokrojone jabłka przekładamy z wody na sito, odsączamy i osuszamy na papierowym ręczniku.
    W garnku rozgrzewamy olej.
    Jabłka maczamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
    W misce łączymy cukier puder i cynamon, przed podaniem, posypujemy usmażone krążki jabłkowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować