Jabłka w cieście naleśnikowym

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepyszne, aromatyczne jabłka w cieście naleśnikowym to świetny pomysł na tani i szybki w przygotowaniu deser czy śniadanie na słodko.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jabłka
    Ciasto:
    1/2 szklanki mąki pszennej
    szczypta soli
    3 łyżeczki domowego cukru waniliowego
    1/3 łyżeczki cynamonu
    1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 duże jajko
    80 ml mleka 2%
    Dodatkowo:
    olej (do smażenia)
    cukier puder (do oprószenia)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Racuchy

Jabłka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zmiksować. Jabłka obrać ze skórki, pozbawić ogryzka i pokroić na 1,5 cm plastry. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki jabłek maczać w cieście i smażyć do miękkości z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać na ciepło oprószone cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jajka Mąka Mleko Cynamon

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować