Smaczna sypana szarlotka jabłkowo-śliwkowa

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sypana szarlotka jest bardzo łatwym, szybkim ,smacznym,aromatycznym ciastem na deser, jabłka można mieszać dżemami niskosłodzonymi..........SMACZNEGO!!!

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka krupczatka 2 szklanki, mąka tortowa 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, kasza manna 2 szklanki, jabłka 6 sztuk większe, dżem niskosłodzony śliwkowy 450 gram, margaryna 1,5 kostki, puder cukier - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka

Smaczna sypana szarlotka jabłkowo-śliwkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sypana szarlotka 1. Wsypać do miski przesiane mąki z proszkiem, kaszę manną, cukier, cukier wanilinowy i dokładnie łyżką wymieszać.

    Forma 28x24 cm wysmarowana margaryną, na dnie rozsypać 1/3 część suchych składników.
  • sypana szarlotka 2. Jabłka duże obrać ze skórki i zetrzeć na tarce grubsze oczka, dodać dżem niskosłodzony (użyłam swój domowy), wsypać cukier i dokładnie wymieszać.
  • sypana szarlotka 3. Połowę jabłek rozsmarować na 1 części suchych składników, posypać 2 częścią i rozsmarować resztę jabłek, wierzch posypać resztą suchych składników.

    Margarynę pokroić w plastry i rozłożyć na wierzchu ciasta.
  • sypana szarlotka 4. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, po upieczeniu dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować