Słonecznikowa sałatka

5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę sałatkę polecam na spotkania ze znajomymi. Jest efektowna i sycąca.

Składniki:

  • ● brokuł
    ● puszka kukurydzy
    ● op. sera feta (27 dag)
    ● 10 dag łuskanego słonecznika
    ● olej
    ● sól, pieprz
    Sos:
    ● mały jogurt naturalny
    ● 2-3 łyżki majonezu
    ● 3-4 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pesto

Słonecznikowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Jogurt
    mieszamy z majonezem,
    dodajemy czosnek. Doprawiamy do smaku solą
    i pieprzem.
  • 2. Brokuła dzielimy na różyczki
    i gotujemy w osolonej
    wodzie ok. 10 minut. Odcedzamy.
    Kukurydzę osączamy,
    fetę kroimy w kostkę.
    Słonecznik prażymy na niewielkiej
    ilości oleju.
  • 3. Składniki układamy warstwami
    w następującej kolejności:
    brokuł, 1/3 sosu,
    ser, 1/3 sosu, kukurydza,
    reszta sosu. Posypujemy
    słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować