1.1.CIASTO 1: Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto.Odstawić do lodówki na 2 godz. Schłodzone ciasto podzielić na 2 części. Pierwszą część ciasta rozwałkować i wstawić do formy 24x36. Pieczemy 20 min. Drugą część upiec w ten sam sposób.
2.CIASTO 2: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka z proszkiem do pieczenia i miksujemy 1 min. Dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy drewnianą łyżka. Wylewamy do formy i pieczemy 35 min.
3. MASA 1: Sok podgrzewamy i rozpuszczamy żelatynę. W szklance wody rozpuszczamy kisiele i wlewamy go gotującego się soku. Mieszamy aż zgęstnieje.
4. MASA 2: Margarynę miksujemy z cukrem pudrem i cappuccino na puch dodajemy chałwę i miksujemy na krem. Wstawiamy do lodówki na 30 min.
5. MASA 3: Śnieżkę ubijamy z cukrem na mleku na sztywno. Dodajemy ostudzoną galaretkę rozpuszczona w wrzacej wodzie. Odstawiamy do stężenia.
6. Układ placka : Placek orzechowy--gorąca masa truskawkowa--placek miodowy--masa chałwowa--delicje--połowa masy niebieskiej--placek miodowy--reszta masy niebieskiej.
Komentarze