Ciasto jak lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno blaszki wykładamy warstwą herbatników. Następnie smarujemy je masą kajmakową i kładziemy na nią warstwę krakersów.
2.Przygotowujemy masę z serka mascarpone.
200 ml schłodzonej kremówki ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier. Połączyć z serkiem mascarpone i krótko zmiksować mikserem.
Batony pokroić w kostkę i wsypać do masy. Wymieszać i wyłożyć na ciastka. Na masie ułożyć trzecią warstwę herbatników.
3.Śmietanę 36 proc. ubić na sztywno z dwiema łyżkami cukru, pod koniec ubijania dodać dwa usztywniacze do śmietany.
Masę wyłożyć na herbatniki. Całość posypać startą czekoladą.
Wstawić do lodówki na kilka godzin - najlepiej na noc.
Komentarze