Słodkie krążki

0 (0 ocen)

Bardzo chrupka smażona przekąska.

Składniki:

  • Składniki:
    -100g mąki ryżowej,
    -1 łyżka mleka,
    -1 łyżka masła,
    -80ml wody,
    -60g cukru.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Słodkie krążki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy do miski. Masło, mleko i wodę wlewamy na patelnię. Dodajemy cukier. Podgrzewamy, dodajemy do mąki, mieszamy. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego, wyciskamy okręgi na papier do pieczenia, wkładamy z papierem, a potem szybko wyjmujemy i smażymy w oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ryżowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować