1.Ciasto:
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części
Formę ( 20/ 27 cm ) wykładamy papierem do pieczenia i każda z części pieczemy oddzielnie w 180 st az ciasto się zarumieni.
Ciasto możemy lekko rozwałkować na papierze a następnie palcami "rozciągnąć" po blaszce.
2.Masa jogurtowa:
krem przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pod koniec miksowania dodajemy śmietanFix i chwilę miksujemy.
3.Polewa:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę dodajemy śmietankę i energicznie mieszamy zamiast śmietanki możemy użyć masła.
4.Upieczony spód przekładamy z powrotem do blachy nakładamy masę korówkową następnie powidła śliwkowe.
Przykrywamy drugim spodem. Na wierzch przekładamy krem jogurtowy i przykrywamy ostatnim plackiem.
Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową.
Komentarze