Słodki Salceson.

4.42 (158 ocen)

  • 4 godz.

Pomysł na pyszny prosty deser.

  • 4 godz.

Składniki:

  • 0,5 litra śmietanki ja wykorzystałam 36%
    1 litr mleka
    pół laski wanilii
    op. żelatyny
    4 galaretki najlepiej różnokolorowe
    1 op cukru waniliowego

Wystaw ocenę:

4.42 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Słodki salceson. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody, i odstawiamy do stężenia. W między czasie zagotowujemy śmietankę z mlekiem, cukrem i wanilią. Odlewamy trochę i mieszamy masę śmietankową z żelatyną. Gotową żelatynę wlewamy do pozostałej śmietany i mieszamy. Całość zostawiamy do ostygnięcia. W między czasie kroimy galaretkę w kostkę. Gdy masa mleczno-śmietankowa będzie już tężała wrzucamy do niej galaretkę. Całość przelewamy albo do tortownicy bądź keksówki wyłożonej folią spożywczą bądź do pucharków. Wkładamy do lodówki najlepiej na 2-3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować