Przepis na chlebek jest prosty i nie można go zepsuć. Warto go przygotować, bo chlebek jest pyszny, cudownie pachnie cynamonem. To idealna propozycja na dobre rozpoczęcie dnia.
Słodki chlebek z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Połączyć ze sobą suche składniki czyli cukier, mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
W drugim naczyniu połączyć składniki wilgotne czyli mleko, olej i jajko. Następnie dodać do nich suche składniki i dokładnie wymieszać za pomocą miksera.
Na koniec do masy dodać pokrojone jabłka i delikatnie wymieszać łyżką.
Masę przelać na wyłożoną papierem blachę - keksówkę i wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika.
Chlebek jabłkowy piec przez ok. godzinę. Po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika, należy pozwolić ciastu ostygnąć w piekarniku.
Komentarze