Śliwianka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Tradycyjna potrawa wigilijna z okolic Nowego Sącza .

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg fasoli ( namoczonej poprzedniego dnia)
    0,5 suszonych śliwek
    sól
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śliwianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śliwianka. 1. Fasolę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie .Śliwki ugotować do miękkości w osłodzonej wodzie . Do śliwek dodajemy odsączoną fasolę i doprawiamy na pół słodko.

Porady

Podajemy na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować