Ślimaczki z parówki

4.5 (159 ocen)

  • 15 min

Propozycja podania parówki szczególnie dla najmłodszych niejadków.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 parówki drobiowe
    serek śmietankowy
    mak
    makaron nitki /suchy/

    kawałek papryki czerwonej
    plasterki ogórka
    bułka z ziarnami
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaczki z parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki ugotować. Każdą przeciąć na pół.
  • 2. Z jednej części ścinamy spód, od połowy w stronę ogona, formując ciało ślimaka.
  • 3. Z drugiej części parówki odcinamy grubszy plasterek na środek muszli, pozostałą część nacinamy nożykiem praktycznie do końca, nie przecinając jednak spodu.
  • 4. Na ciało ślimaka nakładamy krążek, na to ponacinaną część jako muszlę.
  • 5. Z odrobiny serka i ziarenek maku robimy oczy. Rogi z suchego makaronu.
  • 6. Z papryki i ogórka wycinamy ozdobne kwiatuszki.
  • 7. Wszystko układamy na liściach sałaty.
  • 8. Podajemy z kromką świeżego pieczywa, posmarowanego masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować