Śledzie z cebulą i marynowaną papryką

4.67 (3 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5kg filetów śledziowych
    1 cebula
    Pół słoika marynowanej papryki
    1-2 szklanki oleju
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    1 łyżeczka suszonego estragonu
    1 łyżeczka suszonego majeranku
    0,5 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Śledzie z cebulą i marynowaną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, po czym sparzyć ją wrzątkiem. Paprykę pokroić na paseczki.
    Śledzie połączyć z cebulą, papryką oraz ziołami i pieprzem. Całość zalać olejem, wymieszać. Następnie całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować