Śledzie z suszonymi pomidorami

4.5 (4 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g filetów śledziowych
    270g pomidorów suszonych w oleju
    1 czerwona cebula
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    0,5 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka kolendry
    1 łyżeczka kminku mielonego
    1 łyżeczka kminu rzymskiego
    2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
    1-2 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Śledzie z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w pióra i sparzyć wrzątkiem, osączyć na sicie. Suszone pomidory posiekać, olej zachować.
    Śledzie połączyć z cebulą, pomidorami oraz ziołami i pieprzem. Całość zalać olejem z suszonych pomidorów, uzupełnić zwykłym olejem, wymieszać. Następnie całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować