PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Śledzie w sosie koperkowymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/41/c9dcd4a72076f9ab626b2479745ba4fcf87f9657.jpeg36642748http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledzie-w-sosie-koperkowym-2
6-7 solonych płatów śledziowych
400 g jogutru naturalnego gęstego lub śmietany 18 %
2 łyżki posiekanego koperku
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka octu 10 %
sól ziołowa ok 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania przepisu:
Śledzie w sosie koperkowym
1.
Śledzie wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku a następnie pokroić na małe kawałki, wiekości na jeden kęs. Jogurt dokładnie wymieszać z koperkiem, kurkumą, solą ziołową i octem. Do tak przygotowanego sosu włożyć pokrojone śledzie i dokładnie wymieszać aby wszystkie kawałki były pokryte sosem. Tak przygotowane śledzie przykryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki aby smaki sie przegryzły.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze