Śledź na ostro

1 (1 ocen)

Zrobiłam małą porcję tej sałatki i to był błąd bo bardzo wszystkim smakowała ale szybko się skończyła...

Składniki:

  • 200 g matiasów ( ja miałam w oleju)
    1,5 szklanki mleka
    1 cebulka czerwona
    2-3 średnie ogórki konserwowe
    1/4 żółtej papryki
    1 ostra papryczka
    1 szklanka ketchupu pikantnego
    2 łyżki octu z białego wina
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka oliwy extra vergine
    sól,pieprz
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ketchupy Przystawki

Śledź na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę wyjąć z oleju,przełożyć na sito na około 30 minut aby dobrze odciekła. Następnie delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym i przełożyć do miski. Zalać mlekiem i zostawić na 3-4 godziny. Po tym czasie ponownie przełożyć na sito do całkowitego odcieknięcia. W między czasie cebulkę drobniutko posiekać i przełożyć do miski. Ogórki konserwowe pokroić w małą kostkę. Obie papryki umyć i pozbawić nasion. Ostrą papryczkę pokroić w malutką kosteczkę a żółtą w mała kostkę. Przełożyć do miski. Dodać pokrojonego na 4-5 części śledzia. Doprawić delikatnie solą i pieprzem. W osobnej miseczce wymieszać ketchup z octem,cukrem ostrą papryką w proszku oraz oliwą. Dobrze połączyć wszystkie składniki zalewy i przelać do miski z sałatką. Delikatnie ale dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Sałata Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować