Siekańce z kurczaka

4.5 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonale smakują. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •400 g piersi z kurczaka
    •1/2 czerwonej papryki
    •mały pęczek natki pietruszki
    •2 łyżki bułki tartej
    •2 jajka
    •zioła prowansalskie
    •łyżka oleju rzepakowego
    •pieprz młotkowany z kolendrą
    •sól
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Siekańce z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w dość drobną kostkę. Dodać łyżkę oleju, zioła prowansalskie, sól. Wymieszać i zostawić w lodówce na ok 15 min.

    Paprykę umyć, osuszyć. Pół papryki zetrzeć na tarce do warzyw. Natkę umyć, osuszyć i drobniutko posiekać.

    Do kurczaka dodać paprykę, natkę, roztrzepane jajka, bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Podzielić na 4 części.

    Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać porcje formując zgrabne kotlety. Smażyć po dwóch stronach na złoty kolor.

    Podawać np. z sałatą.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Spotkanie rodzinne

Podobne przepisy

To może cię zainteresować