Serusie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy do miski
2. Wbijamy jajko, dodajemy 15 dag sera żółtego startego na tarce o dużych oczach i doprawiamy solą oraz papryką
3. Dodajemy 2 łyżki majonezu oraz mąki i 2 łyżki ketchupu
4. Dokładnie mieszamy i nakładając łyżką kształcie schabowych, smażymy na rozgrzanym oleju
2.5. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
6. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
7. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą
8. Następnie paprykę kroimy w paseczki, łączymy z warzywami, dodajemy kukurydzę oraz ogórki drobno pokrojone, chwilę prużymy
9. 2 łyżki majonezu mieszamy z 2 łyżkami ketchupu oraz z warzywami
10. Sos warzywny układamy na każdym kawałku mięsa
3.11. Wierzch posypujemy pozostałym serem startym na tarce o dużych oczach
12. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera
Komentarze