Sernik z musem jabłkowym

4.5 (144 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Sernik z dodatkiem musu jabłkowego, który nadaje mu niezwykłą, piankową strukturę i dużą wilgotność. Pieczony bez spodu, dlatego nie jest zbyt wysoki. Ma za to na wierzchu posypkę z musli. Można jeść łyżkami (jak ja) prosto z tortownicy.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 500 g sera białego (z wiaderka)
    1/2 szklanki puree z jabłek (1-2 jabłka)
    3 jajka
    120 g cukru
    1/3 szklanki mąki (50 g)

    50 g musli
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pokroić na plasterki i udusić do miękkości. Ostudzić. Przetrzeć przez sitko i odmierzyć 1/2 szklanki. Dodać do sera razem z jajkami, cukrem i mąką. Zmiksować. Wylać do tortownicy o średnicy 21 cm. Posypać dowolnym musli (dałam tropikalne). Piec ok.50 minut-1 godziny w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować