Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik z brzoskwiniami, pieczony na kruchym spodzie posypany chrupiącą kruszonką. Pyszotka.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na spód:
    • 15 łyżek mąki pszennej
    • 250 g margaryny rozpuszczonej
    • 3 łyżki cukru pudru
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 5 żółtek
    Składniki na masę serową:
    • 1 kg twarogu sernikowego
    • 100 g masła
    • 3 łyżki cukru
    • 3 całe jajka
    • 80 g budyniu waniliowego
    Składniki na bezę:
    • 5 białek z jajka
    • 1 szklanka cukru
    • Szczypta soli
    Dodatkowo:
    • Puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Wszystkie składniki na spód przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części, jedną wkładamy do woreczka i chowamy do zamrażalnika a drugą część rozwałkowujemy i wykładamy na dno tortownicy. Pieczemy 10 minut w 180°C w rozgrzanym piekarniku.
  • massa 2. W tym czasie robimy masę miksujemy masło z cukrem, dodajemy stopniowo jajka, następnie twaróg i na koniec budyń w proszku.
    Gotową masę wykładamy na podpieczone ciasto, na masie układamy pokrojone brzoskwinie.
  • kruszonka 3. Pozostała nam do zrobienia beza, białka ubijamy mikserem, dodajemy szczyptę soli oraz cukier. Masę bezową wykładamy na owoce i ścieramy na tarce o dużych oczach wcześniej schowane ciasto do zamrażalnika.
    Ciasto pieczemy 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C
  • ciasto 4. Po upieczeniu chłodzimy, gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować