Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na spód przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części, jedną wkładamy do woreczka i chowamy do zamrażalnika a drugą część rozwałkowujemy i wykładamy na dno tortownicy. Pieczemy 10 minut w 180°C w rozgrzanym piekarniku.
2.W tym czasie robimy masę miksujemy masło z cukrem, dodajemy stopniowo jajka, następnie twaróg i na koniec budyń w proszku.
Gotową masę wykładamy na podpieczone ciasto, na masie układamy pokrojone brzoskwinie.
3.Pozostała nam do zrobienia beza, białka ubijamy mikserem, dodajemy szczyptę soli oraz cukier. Masę bezową wykładamy na owoce i ścieramy na tarce o dużych oczach wcześniej schowane ciasto do zamrażalnika.
Ciasto pieczemy 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C
Komentarze