Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Polecam upiec ten sernik jest na prawdę przepyszny :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • CIASTO: 50 dag mąki , 25 dag margaryny, szklanka cukru ,3 żółtka, czubata łyżka śmietany 18-proc. 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA:1 kg mielonego twarogu ,15 dag margaryny,15 dag cukru ,5 jajek, cukier waniliowy ,sok oraz otarta skórka z całej pomarańczy lub cytryny ,3 łyżki kaszy manny, łyżka mąki ziemniaczanej ,6 dużych ładnych brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieć ciasto ,zawiń je w folię spożywczą i schładzaj godzinę w lodówce.Margarynę utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym ,dodaj żółtka .Następnie cały czas ucierając,dodaj po łyżce ser,skórkę, sok z pomarańczy ,kaszę i mąkę ziemniaczaną Piane ubij na sztywno ,delikatnie połącz z masą serową .
    Ciastem wylep dno oraz całe boki oraz całe boki kwadratowej foremki .Nałóż masę,umyte i pokrojone na cząstki brzoskwinie .Wstaw do piekarnika nagrzanego na 170 stopni.Piecz 2 godziny.Jeśli ciasto za szybko zacznie się rumienić,zmniejsz temperaturę do 160 stopni.Gotowe ostudż w piekarniku .

Porady

Do pieczenia ciast ,a także do smażenia ,doskonała jest popularna ,dobrej jakości margaryna PALMA, brzoskwini użyłam z puszki , natomiast twaróg z wiaderka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować