Sernik snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Przełożyć do blachy (25/35 cm.) i podpiec w temp. 180*C przez ok. 15 - 20 min.
2.SER:
Twaróg utrzeć z cukrem, a następnie wbijać po jednym jajku. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną. Masę serową podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i dokładnie połączyć. Wylać na podpieczone ciasto i wyrównać. Do drugiej części masy serowej dodać masę kajmakową i uprażone, posiekane orzeszki ziemne. Wyłożyć na warstwę czekoladową. Do trzeciej części wmieszać masło orzechowe i wyłożyć na masę kajmakową. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, po czym zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku.
3.Ciepły sernik posmarować masą kajmakową i posypać uprażonymi na suchej patelni orzeszkami.
Komentarze