Sernik Snickers

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO:
    1 1/4 szklanki mąki
    1/2 margaryny
    1/4 szklanki cukru pudru
    2 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao

    SER:
    1 kg zmielonego twarogu
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    5 jajka
    200 g masy kajmakowej
    3 łyżki masła orzechowego
    100 g orzeszków ziemnych solonych
    100 g czekolady gorzkiej

    DODATKOWO:
    200 g masy kajmakowej
    ok. 100 g orzeszków ziemnych solonych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Z podanych składników zagnieść ciasto. Przełożyć do blachy (25/35 cm.) i podpiec w temp. 180*C przez ok. 15 - 20 min.
  • 2. SER:
    Twaróg utrzeć z cukrem, a następnie wbijać po jednym jajku. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną. Masę serową podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i dokładnie połączyć. Wylać na podpieczone ciasto i wyrównać. Do drugiej części masy serowej dodać masę kajmakową i uprażone, posiekane orzeszki ziemne. Wyłożyć na warstwę czekoladową. Do trzeciej części wmieszać masło orzechowe i wyłożyć na masę kajmakową. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, po czym zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku.
  • 3. Ciepły sernik posmarować masą kajmakową i posypać uprażonymi na suchej patelni orzeszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować