Sernik puszysty mocno waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Przesianą mąkę i zimne masło łaczymy z cukrem waniliowym, cukrem pudrem , żółtamii zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
2. Ser mielimy dwa a najlepiej trzy razy, żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masą, dodajemy ser, mleko, olej, mąki, budyń waniliowy i aramat i znowy całość ucieramy
Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy łączymy z masą serową. 3. Ciasto rozwałkowujemy ,ukladamy na blaszce wyłozonej pergaminem ,rozprowadzamy cienko powidła , i wylewamy na nie masę serową. Pieczemy około 60 min w 180 stopniach.
Pernik posypujemy cukrem pudrem:) -Smacznego.
Komentarze