Sernik na zimno z owocami (czereśnia i truskawka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obie galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić. . Twaróg i jogurt zmiksować, dodać zimne galaretki. Masę podzielić na dwie równe części, do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać.
2.Na dnie tortownicy o średnicy 25 cm ułożyć biszkopty, na nie wylać masę z kakao, włożyć do lodówki do stężenia.
3.Truskawki pozbawić szypułek, pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na zastygniętej masie kakaowej i zalać zimną galaretką truskawkową rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody, Włożyć do lodówki do stężenia.
4.Na truskawki wylać jasną masę i ponownie włożyć do lodówki.
5.Czereśnie pozbawić pestek i pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na masie jasnej i zalać zimną galaretką wiśniową rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody. Odstawić do lodówki do stężenia. :)
Komentarze