Sernik na zimno z brzoskwiniami

4.5 (180 ocen)

Delikatny sernik na zimno z brzoskwiniami.

Składniki:

  • Składniki na biszkopt tortownica 23-24cm:
    3 jaja
    6 łyżek cukru
    6łyżek oleju
    6łyżek mąki
    1 czubata łyżeczka
    proszku do pieczenia

    Składniki na masę:
    1 kg twarogu mielonego
    3-4 łyżki cukru pudru
    1 duża puszka brzoskwiń (820g)+1-2 świeże brzoskwinie na wierzch
    1 małe opakowanie żelatyny (20g na 1L wody)
    aromat cytrynowy

Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Biszkopty

Sernik na zimno z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw upiec biszkopt.Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać cukier i po jednym żółtku. Następnie pomału wlewać olej. Mąkę przesiać z proszkiem.
    Dodawać po jednej łyżce do masy. Przelać do tortownicy i piec ok. 20-30 minut w 170 stopniach. Wyjąć, ostudzić i przeciąć na dwa cienkie placki.
  • 2. Ser zmieszać z cukrem. Dodać kilka kropli aromatu. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy wystygnie wlać do masy.
  • 3. Na dnie tortownicy ułożyć jeden biszkopt. Skropić go sokiem z brzoskwiń.
    Ułożyć na nim odsączone połówki brzoskwiń.
  • 4. Zalać przygotowaną wcześniej masą serową i wstawić do lodówki aż
    całkowicie stężeje.
  • sernik  z brzoskwiniami 5. Pozostały biszkopt pokroić na 8-10 trójkątów. Posypać cukrem pudrem.
    Na zastygłej masie ułożyć cząstki świeżych brzoskwiń. O każdą oprzeć biszkoptowy trójkąt tworząc wachlarz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować