Sernik na zimno

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto jest proste do zrobienia.

Składniki:

  • 1,5 l mleka
    kostka masła
    4-5 jajek
    cukier waniliowy
    1/2 szkl. cukru pudru
    op. biszkoptów
    kilka kropel olejku pomarańczowego
    1/2 kg truskawek
    op. dużej śmietany 18-proc.
    galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotowujemy według przepisu.
  • 2. Mleko zagotowujemy. Wlewamy jajka wymieszane ze śmietaną. Chwilę gotujemy, aż mleko się zważy. Studzimy, a następnie osączamy
    na sicie. Twaróg ucieramy z masłem, cukrami i olejkiem.
  • 3. Tortownicę wykładamy biszkoptami. Przykrywamy masą. Wykładamy owoce. Zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować