Sernik na herbatnikowym spodzie

4.5 (140 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto wyszło nam pyszne, zrobiliśmy je inaczej niż wszystkie serniki, przecież trzeba szukać nowych pomysłów na coś nowego:) wyszedł rewelacyjnie:) smakował przepysznie:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg sera białego
    8 jajek
    1,5 szklanki cukru
    1 budyń śmietankowy
    1 margaryna palma
    1 zapach rumowy
    4 paczki herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na herbatnikowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oddzielić białko od żółtka. Białka ubić na sztywno. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno: żółtka,biały ser, zapach i ubita pianę z białek.
  • 2. Blaszkę o wymiarach 25x36cm wyłożyć herbatnikami jeżeli zostanie troszkę herbatników to jeszcze jedną warstwę ułożyć, wylać masę serową. Piec około 1h+20minut w temperaturze 160 stopni.
  • 3. Upieczony sernik wystawić do wystygnięcia. Zimny sernik posypujemy cukrem pudrem i polewamy polewą.
  • serniczek 4. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować