Sernik kokosowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszny i wilgotny i co jest jego największą zaletą robi się bardzo szybko.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka krupczatka: 2 szklanki
    - cukier: 4 łyżki
    - żółtka: 3 sztuki
    - kakao: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - margaryna: 0.5 opakowania
    - smalec: 2 łyżki

    - ser w wiaderku: 1 kilogram
    - cukier puder: 1.5 szklanki
    - jaja: 6 sztuk
    - olej: 0.5 szklanki
    - mleko: 1.5 szklanki
    - budyń kokosowy lub waniliowy: 2 sztuki
    - kokos: 10 dekagramów
    - posypka kokosowa: 5 dekagramów
    - dodatkowo papier do pieczenia i folia aluminiowa,: 1 sztuka


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Sernik kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zmiksować , aż się połączą, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać.
  • 2. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, mleko, ser, proszek budyniowy, na koniec pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę serową wylać ( jest dość rzadka, ale taka ma być ) na surowe ciasto, posypać kokosem, przykryć folią aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika (180"). Po godzinie zdjąć folię i piec aż się zarumieni (ok pół godz). Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik przy uchylonych drzwiczkach do przestygnięcia. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować