Sernik jabłkowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto; z wymienionych składników zagnieść ciasto i schłodzić.
Masa; Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Twaróg wymieszać z kokosem, dodać starte na dużym oczku jabłka i połączyć z wcześniej utartym masłem. Do tego dodać śmietanę i cukier waniliowy oraz sparzone rodzynki wymieszane z pianą ubitą z 4 białek.
2/3 ciasta wyłożyć na spód formy, gęsto ponakuwać widelcem, wstawić do nagrzanego na 200 * C piekarnika na 15 minut.
Po wyciągnięciu i ostudzeniu ciasta wyłożyć na nie masę oraz zetrzeć pozostałą część ciasta na wierzch masy. Piec około godziny w 180 *C.
Porady
W zależności od upodobań można dodać mniej cukru lub kwaśną odmianę jabłek.
Komentarze