SERNIK CYTRYNOWO-BRZOSKWINIOWY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE O AROMACIE CYTRYNY POLECAM :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • NA CIASTO :
    -3 SZKL MĄKKI TORTOWEJ
    -5 ŻÓŁTEK
    -1 CAŁE JAJKO
    -4 ŁYŻKI CUKRU
    -250 GR MASŁA
    -3 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    MASA SEROWA
    -1 KG SERA
    -2 JAJKA
    -2 BUDYNIE WANILIOWE
    -4/5 SZKL CUKRU
    -200 GR MASŁA
    -1 PUSZKA BRZOSKWIŃ
    -2 CYTRYNY
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik cytrynowo-brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0jbtdt4 1. -WYRABIAMY CIASTO,WIĘKSZĄ CZĘŚĆ CIASTA ROZKŁADAMY NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA I WYSMAROWANEJ MASŁEM O WYM 25X36 A MNIEJSZĄ POŁOWĘ WKŁADAMY DO LODÓWKI
  • image-04n39qu 2. -CIASTO NAKŁUWAMY I PODPIEKAMY W 180 ST. TERMOOBIEG ABY SIĘ LEKKO ZARUMIENIŁO
  • 3. - CYTRYNY SPARZAMY I TRZEMY NA TARCE ,
    -Z JEDNEJ WYCISKAMY SOK (MOŻE BYĆ Z POŁOWY)
    -MIĘKKIE MASŁO UCIERAMY Z CUKREM PUDREM I BUDYNIEM ,DODAJEMY JAJKA, TWARÓG DAJEMY SKÓRKĘ Z CYTRYN I SOK (WEDŁUG UZNZNIA)
    -WYKŁADAMY NA PRZESTUDZONE CIASTO
  • image-2arphp2 4. -NA SER DAJEMY ODSĄCZONE I POKROJONE BRZOSKWINIE
  • image-1a9fow5 5. - NA BRZOSKWINIE UKLADAMY CIASTO WYCIĄGNIĘTE Z LODÓWKI
  • 6. -PIECZEMY OK.70 MIN W TEMP 180 ST.
    -POSYPUEMY CUKREM PUDREM

Porady

-SER MOŻE BYĆ ZMIELONY JA OSOBIŚCIE TEGO NIE ROBIĘ GDYŻ LUBIE WYCZUWAĆ SER TAK JAK W TYPOWYM KOŁACZU -SERNIK NIE JEST BARDZO SŁODKI MOŻNA DODAĆ WIĘCEJ CUKRU LUB POSYPAĆ OBFICIE CUKREM PUDREM

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować