Sernik cytrynowo-brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-WYRABIAMY CIASTO,WIĘKSZĄ CZĘŚĆ CIASTA ROZKŁADAMY NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA I WYSMAROWANEJ MASŁEM O WYM 25X36 A MNIEJSZĄ POŁOWĘ WKŁADAMY DO LODÓWKI
2.-CIASTO NAKŁUWAMY I PODPIEKAMY W 180 ST. TERMOOBIEG ABY SIĘ LEKKO ZARUMIENIŁO
3.- CYTRYNY SPARZAMY I TRZEMY NA TARCE ,
-Z JEDNEJ WYCISKAMY SOK (MOŻE BYĆ Z POŁOWY)
-MIĘKKIE MASŁO UCIERAMY Z CUKREM PUDREM I BUDYNIEM ,DODAJEMY JAJKA, TWARÓG DAJEMY SKÓRKĘ Z CYTRYN I SOK (WEDŁUG UZNZNIA)
-WYKŁADAMY NA PRZESTUDZONE CIASTO
4.-NA SER DAJEMY ODSĄCZONE I POKROJONE BRZOSKWINIE
5.- NA BRZOSKWINIE UKLADAMY CIASTO WYCIĄGNIĘTE Z LODÓWKI
6.-PIECZEMY OK.70 MIN W TEMP 180 ST.
-POSYPUEMY CUKREM PUDREM
Porady
-SER MOŻE BYĆ ZMIELONY JA OSOBIŚCIE TEGO NIE ROBIĘ GDYŻ LUBIE WYCZUWAĆ SER TAK JAK W TYPOWYM KOŁACZU
-SERNIK NIE JEST BARDZO SŁODKI MOŻNA DODAĆ WIĘCEJ CUKRU LUB POSYPAĆ OBFICIE CUKREM PUDREM
Komentarze