Sernik

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

szybki i wilgotny sernik

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szkl. mąki pszennej
    1/2 kostki margaryny KASIA
    3 łyżki cukru pudru
    1 op. cukru waniliowego
    3 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa serowa:
    6 żółtek
    9 białek
    1,5 szkl. cukru
    1 op. cukru waniliowego
    2 budynie śmietankowe
    3/4 szkl. mleka
    3/4 szkl.oleju
    1 kg sera w wiaderku
    1 kostka sera białego (należy zmielić 1 raz)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik 1. Wszystkie składniki ciasta zagnieść i wyłożyć nim blaszkę o wymiarach 36 cm x25cm (ciasto można po zagnieceniu schłodzić w lodówce prze 1 godzinę)
    Masa serowa: 6 żółtek ubić z 1,5 szkl. cukru, dodać cukier waniliowy, 2 budynie waniliowe (w proszku), 3/4 szkl. oleju, 3/4 szkl. mleka. Dodać serek w wiaderku i ser biały w kostce. Ubić białka i delikatnie wymieszać z przygotowaną masą serową. Piec ok 1,5 godziny w temp 180 stopni z termoobiegiem. Posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować