Bezy

  • wyświetlono: 52 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

szybki sposób na coś słodkiego

  • 25 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

3 białka
150g cukru
szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Bezy

  • Bezy1. 1.Schłodzone białka ubijamy na sztywną pianę w metalowej misce ok. 2 minuty na najwyższych obrotach miksera.
    2. Do ubitych białek dodajemy cukier po jednej łyżce, po każdym dodaniu cukru białka miksujemy na najniższych obrotach miksera ok 2 minuty.
    3.Gdy dodamy cukier na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, dużą łyżką formujemy małe beziki, zachowując małe odstępy.
    4. Bezy suszymy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni ok. 90 minut
    5. Po upieczeniu zostawiamy bezy w piekarniku aż wystygnie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

białkacukier

Komentarze

Podobne przepisy

popękane ciasteczka czekoladowe

Dodane przez: PolskaGotuje

Popękane ciasteczka czekoladowe

Są przepyszne, niczym bezy :) i...

Słodkie ciastka pani M

Dodane przez: dobreubijaczki

Słodkie Ciastka Pani M

Pomysł na ciastka wziął się od...

Kokosanki.

Dodane przez: Di bloguje

Kokosanki z białek

Kokosanki są idealnym pomysłem...

Węgierskie ciastka weselne

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Węgierskie ciastka weselne

Węgierskie ciastka weselne to idealne...

ciasteczka pina colada

Dodane przez: klementynka

ciastka pina colada

Na rozchmurzenie tej brzydkiej...

bezowe z orzechami

Dodane przez: capri

ciasteczka bezowe z orzechami

Leciuteńkie, pełne orzechów ciasteczka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE