1,5 szklanki cukru
1500 g sera trzykrotnie mielonego
15 jajek
500 g śmietany 36 %
100 g masła
2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
2 opakowania cukru waniliowego po 16 g
3 opakowania herbatników
sok z cytryny
szczypta soli
masło do wysmarowania blaszki
1.1) masło utrzeć ze szklanką cukru i cukrem waniliowym dodać żółtka i stopniową ser
2) wsypać budyń zmiksować
3) śmietanę schłodzić ubić z 1/4 szklanki cukru i szczyptą soli
4) białka ubić na sztywną pianę z resztą cukru i szczyptą soli
5) śmietanę i pianę oraz sok z cytryny dodać do ciasta wymieszać łyżką
6) blaszkę wysmarować masłem wyłożyć herbatnikami i wylać ciasto
7) ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut w temp 200 c
Komentarze