Sernik

4.5 (140 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób

Prosty przespis na sernik, idealny do kawy i bardzo puszysty.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Herbatniki
    250 gram serka mój ulubiony
    3 jajka
    1 łyżka śmietany
    cukier wanilinowy
    1 łyżka budyniu waniliowego
    3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Jajko

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek.
  • 2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijaniia dodajemy 1 łyżkę cukru.
  • 3. Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką masę. Dodajemy śmietanę, twarożek, budyń. Dokładnie mieszamy.
  • 4. Do masy dodajemy ubitą pianę z białek, Delikatnie łączymy.
  • 5. Ciasto wylewamy na ułożone w keksówce herbatniki.
  • 6. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni Celcjusza przez około 40 minut.
  • 7. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika natychmiast obkrawamy je dookoła, oddzielając ciasto od formy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.81 (208 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik dyniowy

To może cię zainteresować