Serniczki z masłem orzechowym i czekoladową wkładką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Dla wielbicieli masła orzechowego i czekolady :)

  • 45 min

Składniki:

  • kładniki na 10-12 porcji w zależności od foremek

    na spód:

    125 g ciasteczek Neo (Oreo)
    25 g masła rozpuszczonego i ostudzonego

    na masę:

    250 g twarogu na sernik
    100 g mascarpone
    40 g cukru brązowego
    50 g czekolady mlecznej, rozpuszczonej i ostudzonej
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    25 ml śmietanki 30%
    100 g masła orzechowego ( można dać więcej np. ok. 150 g)
    2 duże jajka
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serniczki z masłem orzechowym i czekoladową wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rozdrabniaczu, rozgnieść ciasteczka. Dodać do nich ostudzone masło i wymieszać. Rozłożyć do foremek silikonowych i przygnieść ręką aby dobrze przyległy do spodu foremki. Na wierzchu rozlać po1 łyżeczce czekolady mlecznej.

    W misce wymieszać twaróg na sernik, mascarpone oraz masło orzechowe do ich wymieszania. Dalej dodać cukier, ekstrakt oraz mąkę i ubić. Dodać śmietankę i sok z cytryny a na końcu jajka. Nie miksować za długo by zbytnio nie napowietrzyć masy.

    Masę rozłożyć do foremek na przygotowane wcześniej spody i wstawić do nagrzanego do 150 C piekarnika na 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować