Serniczek Wielkanocny (bez pieczenia)

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Smak jest jedyny i niepowtarzalny zadowoli największego łasucha

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na dużą tortownicę 28 cm
    2 litry mleka
    8 jaj
    1 litr kwaśnej śmietany
    1 margaryna Kasia
    1 szkl. cukru pudru
    2 cukry waniliowe
    1 łyżka kakao
    2 dowolne galaretki (ja wybrałam agrestowe)
    Puszka brzoskwiń
    Bakalie; garść migdałów, rodzynek i orzechów laskowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serniczek wielkanocny (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miski i wymieszać ze śmietaną i cukrem waniliowym. W garnku gotujemy mleko. Powstałą masę jajeczną wylewamy cienkim strumieniem na gotujące się mleko. Wytrąci się serek, chwilę gotujemy aż serek będzie miał zwartą konsystencję. Twarożek wylewamy na sitko i studzimy. Margarynę utrzeć ze szklanką cukru pudru na puch. Dodawać po łyżce ostudzonego twarożku. Powstałą masę serową podzielić na dwie części. Do jednej dodać 1 łyżkę kakao, wymieszać. Brzoskwinie pokroić w duże kawałki, migdały sparzyć wrzątkiem obrać ze skóry, rodzynki również sparzyć, orzechy laskowe można uprażyć na suchej patelni. Do dwóch twarożków dodać w równej ilości bakalie i brzoskwinie, wymieszać. Na dno tortownicy wykładamy masę kakaową schładzamy w lodówce przez 20 minut, następnie wykładamy masę jasną. Wstawiamy do lodówki. 2 galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody doprowadzić do tężenia i wylać na sernik. Schłodzić w lodówce

Porady

Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi według uznania;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować