Tęczowy serniczek z galaretek i jogurtu (bez pieczenia)

4.4 (210 ocen)

  • 60 min

Nikt chyba nie wyobraża sobie włączenia dodatkowo piekarnika, gdy na dworze (jak i w domu) temperatura przekracza 35 stopni. Jedynym wyjściem jest poratowanie się przepisami na ciasta, które nie wymagają pieczenia.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie biszkoptów
    •1 galaretka o smaku malinowym Dr. Oetker
    •1 galaretka o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetker
    •1 galaretka o smaku kiwi Dr. Oetker
    •1 galaretka o smaku owoce leśne Dr. Oetker
    •500 g jogurtu typu greckiego
Wystaw ocenę:

4.4 (210 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowy serniczek z galaretek i jogurtu (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód tortownicy uszczelniamy folią aluminiową (można nawet podwójną warstwą jeśli nie jesteście pewni co do szczelności tortownicy). Spód tortownicy wykładamy biszkoptami i wkładamy jeszcze pustą tortownicę do lodówki. Galaretkę malinową, brzoskwiniową oraz kiwi rozpuszczamy osobnych naczyniach w 300 ml gorącej wody. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
  • 2. Jogurt dzielimy na 3 części. Każdą część jogurtu dodajemy do ostudzonych galaretek i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Pierwszą do lodówki wkładamy masę zieloną i czekamy, aż lekko zgęstnieje. Następnie przelewamy ja do zimnej tortownicy, a do lodówki wkładamy masę pomarańczową. Gdy masa zielona stężeje wylewamy pomarańczową galaretkę, a do lodówki wkładamy naczynie z masą malinową. Wylewamy ją gdy masa pomarańczowa stężeje. Całość wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę.
  • 3. Galaretkę o smaku owoce leśne Dr. Oetker rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody. Gdy zacznie tężej wylewamy ją na masy jogurtowe. Ciasto wstawiamy na kolejne 2-3 godz do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować