serniczek na spodzie z Nutellą z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto bez pieczenia, które na pewno zasmakuje całej rodzinie.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na spód
    200 g sucharków
    350 g kremu czekoladowego, np. Nutella

    Składniki na masę serową:
    200 g śmietany 36 % homogenizowanej
    350 g twarogu w wiaderku, np. President
    4 łyżeczki cukru pudru
    2 łyżeczki żelatyny, rozpuszczone w 1/4 szkl wrzącej wody

    Składniki na mus truskawkowy:
    2 galaretki
    500 ml wody wrzącej
    500 g mrożonych truskawek
    100 g owoców mrożonych, wiśnie, truskawki, agrest, porzeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Serniczek na spodzie z nutellą z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Najpierw przygotować spód. Sucharki zmiksować w malakserze, lub blenderem na bułkę tartą. Wymieszać, najlepiej ręcznie, z kremem czekoladowym. Wyłożyć spód tortownicy. Schłodzić ok. 30 minut.
    Przygotować masę serową. Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem, dodać twaróg, nadal miksując, stopniowo dodać żelatynę, nadal miksując. Masę wyłożyć na spód, schłodzić ok 60 minut.
    Ostatni etap to mus truskawkowy.
    Truskawki wyjąć chwilę wcześniej z zamrażarki, żeby nie były, aż tak zamrożone. Zmiksować je blenderem na mus. Galaretki rozpuścić w 500 ml wody, dodać mus i mrożone owoce. Wstawić na chwilę do lodówki, kiedy masa zacznie tężeć wylać ją delikatnie na masę serową. Schłodzić ok 3 godziny.

Porady

Spód można przygotować dzień wcześniej. Zamiast truskawek można użyć mrożonych malin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nutella Sery Sucharki Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować