Schab z żurawiną

  • wyświetlono: 9627 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Może zdobić świąteczny stół

morelka
  • 15min

Składniki

schab
żurawina
sól
pieprz
papryka słodka i ostra w proszku
zioła np. majeranek (lub co kto woli)

Sposób przygotowania przepisu:

Schab z żurawiną

  • Schab z żurawiną1. Schab umyć, osuszyć. Cienkim, długim nożem zdobić dziury wzdłuż polędwicy. Nadziać dość gęsto żurawiną, posolić, doprawić przyprawami.
    Piec w żaroodpornym naczyniu około 1,5 godziny w temperaturze 170stC podlewając od czasu do czasu sokami które wyciekły z mięsa.
    Można zrobić do tego sos żurawinowy:
    pół szklanki żurawiny dusić w 1 szklance wody, gdy odparuje zmiksować, dodać 2-3 łyżki śmietany, doprawić do smaku.

Porady

Mięso można podawać również jako zimną płytę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadschab_z_żurawinąkonkurs_żurawina

Komentarze

Podobne przepisy

Schab z żurawinami i owocem kaki

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Schab z żurawinami i owocem kaki

Pieczony schab w ostrej marynacie...

konkurs_żurawina

Dodane przez: PaniMISIOWA

Schab nadziewany żurawiną

Pyszne tradycyjne mięso - nie tylko...

Schab z serem i żurawiną

Dodane przez: gabrielita

Schab Nadziewany serem i żurawiną

Wyjątkowy smak schabu z roztopionym...

roladki

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Roladki ze schabu z żurawiną i fetą

Kwaśny smak żurawiny i słony fety...

sch

Dodane przez: dusiowa

Schab faszerowany żurawiną

Pyszny schab na świąteczny stół

Schab w serowej panierce z ananasem i żurawiną

Dodane przez: Dalia84

Schab w serowej panierce z ananasem i żurawiną

Danie dla wielbicieli połączenia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE