Ozory w galarecie

  • wyświetlono: 8099 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zdrowa przystawka

morelka
  • 30min

Składniki

4 ozory wieprzowe
4 jajka
marchew
pietruszka
1 paczka żelatyny
sól. pieprz
przyprawa uniwersalna
czosnek
4 liście laurowe
kilka kulek ziela angielskiego

Sposób przygotowania przepisu:

Ozory w galarecie

  • Ozory w galarecie1. Ozory dokładnie umyć i ugotować do miękkości z liściami laurowymi i zielem angielskim. Warzywa umyć, pokroić w paseczki (julienne), ugotować w osobnym garnku, odcedzić ale wywar zostawić.
    Jajka ugotować na twardo. Pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniach.
  • Ozory w galarecie2. Ozory wyjąć z wywaru, ostudzić, oczyścić ze skóry i pokroić w kostkę.
    Ułożyć na jajkach, a na nich warzywa. Można również dodać np.groszek, brokuły lub inne warzywa.
  • Ozory w galarecie3. Wywar z ozorów połączyć z wywarem z warzyw, rozpuścić w nim żelatynę i doprawić do smaku.
    Zalać ozory wywarem, zostawić do ostygnięcia.
    Zimne włożyć do lodówki do zatęgnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak w galarecie

Dodane przez: ewaeu

Kurczak w galarecie

Kolor żółty i zielony, to kolory...

szynka konserwowa w galarecie

Dodane przez: beatkaa153

Szynka w galarecie

Po prostu szynka w galarecie

schabowe zawijańce w galarecie

Dodane przez: katarzynka455

Schabowe zawijańce w galarecie

Schab w troszkę innej wersji .

Kurczak w galarecie

Dodane przez: martaf

Kurczak w galarecie

doskonała przystawka:)

Świąteczna rybka.

Dodane przez: anita176

Świąteczny sum w galarecie

idealnie smakuje w trakcie świątecznej...

ryba w galarecie

Dodane przez: PolskaGotuje

ryba w galarecie

lubię robić rybę w galarecie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE