Schab z kością w sosie cebulowo-czosnkowym

4.5 (181 ocen)

  • 2 godz.

Aromatyczny

  • 2 godz.

Składniki:


  • 2 kotlety schabowe z kością
    300 ml bulionu warzywnego
    cebula średniej wielkości
    3 ząbki czosnku
    łyżka smalcu
    1/3 łyżeczki vegety
    łyżka kaszy manny
    sól ,pieprz
    2 liście laurowe
    kilka ziaren kolorowego pieprzu
    3 ziarenka ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z kością w sosie cebulowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe opłukałem ,osuszyłem ,oprószyłem solą ,pieprzem z obu stron ,owinąłem w folię spożywczą i wstawiłem do lodówki na godzinę. W tym czasie bulion zagotowałem z przyprawami. Schab podsmażyłem (po 1 minucie z każdej strony) ,włożyłem do bulionu i dusiłem pod przykryciem 20 min. Cebulę i czosnek posiekałem ,podsmażyłem na tłuszczu ze smażenia schabu i dodałem do bulionu z mięsem. Dusiłem jeszcze 5 min. Po tym czasie wyjąłem mięso ,wyłowiłem pieprz ,ziele i liście. Całość zblendowałem na gładką masę ,ponownie wstawiłem na palnik dodając łyżkę kaszy manny. Wymieszałem. Ponownie wstawiłem schab i dusiłem aż sos zgęstniał.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować