Schab z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis otrzymałam od kuzynki. Idealnie nadaje się na święta .

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
    1 pętko kiełbasy podwawelskiej około 35 dkg
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki kminku mielonego
    1 łyżka majeranku
    20 dkg śliwek suszonych
    6 łyżek oleju
    1/2 szklanka wody
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ewa233 1. Schab opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odstawić do lodówki na noc
  • image-1lu6aab 2. W schabie zrobić łyżką kieszeń.
  • image-25ch2ks 3. W otwór włożyć kiełbasę.
  • image-0ncxdnp 4.
    Mięso obsmażyć na oleju. Następnie włożyć do blaszki , polać olejem ze smażenia i wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Piec około 40 min.
  • image-29ud73e 5. Cebulę obrać , pokroić w plastry. Schab wyjąć z piekarnika, obłożyć cebulą i śliwkami. Wstawić do piekarnika i dalej piec około 30 min, polewając sosem wytworzonym z pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować