Schab w sosie chrzanowym

  • wyświetlono: 1765 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Szybko i smacznie przyrządzone mięso.

zdjecie11
  • 5 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

schab 5 plastrów,
bulion wołowy 300 ml,
śmietana 18 % 4 łyżki,
mąka 3 łyżeczki,
chrzan 3 - 4 łyżki,
sól,
pieprz,
papryka słodka mielona,
majeranek,
posiekany koperek,
olej do smażenia,

Sposób przygotowania przepisu:

Schab w sosie chrzanowym

  • 1. Plastry schabu delikatnie rozbić, posypać solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odstawić na 30 minut. Po tym czasie schab obsmażyć. Plastry schab wyjąć z patelni. Do pozostałego tłuszczu wlać bulion, dodać chrzan i całość wymieszać. Śmietanę połączyć z mąką i dodać do bulionu. Całość dokładnie i szybko wymieszać. Gdy sos zgęstnieje włożyć plastry schabu i dusić pod przykryciem 25 minut. Schab podawać posypany posiekanym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schabschab w sosiesos chrzanowym

Komentarze

Podobne przepisy

Polędwiczki w sosie chrzanowym

Dodane przez: bogusia82

Polędwiczki w sosie chrzanowym

Polędwiczki w takim sosie są bardzo...

schab1

Dodane przez: paolineczka

Schab duszony w sosie

Ten schab nauczyłam się robic od...

Schab z marchewką w sosie chrzanowym

Dodane przez: Kociołek Iwony

Schab z marchewką w sosie chrzanowym

Mięso jest kruche, a marchewka...

Schab w sosie kurkowym

Dodane przez: Joanna Kryla

Schab w sosie kurkowym

Delikatny, mięciutki schab w kremowym...

Schab w sosie śliwkowym

Dodane przez: Młoda mama

Schab w sosie śliwkowym

Dzisiaj przedstawiam schab w sosie...

Szynka w sosiku

Dodane przez: 2milutka

Szynka w chrzanowo-koperkowym sosie

Takie duszone mięsko w aromatycznym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE