Schab w sosie chrzanowym

4.5 (156 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ok. 1 kg schabu
    ok. 2 szklanki bulionu
    3 - 4 łyżki śmietany 30%
    2 łyżeczki mąki
    2 - 3 łyżki chrzanu
    sól
    pieprz
    przyprawa do wieprzowiny
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos chrzanowy

Schab w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić i odstawić na ok. 30 min. do lodówki. Po tym czasie zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Do pozostałego ze smażenia tłuszczy wlać bulion, dodać chrzan i zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do bulionu, ciągle mieszając. Sos chwilę gotujemy do zgęstnienia, wkładamy kotlety i dusimy jeszcze ok. 30 min. pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu do uzyskania żądanej konsystencji sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować