Schab w sosie chrzanowym

  • wyświetlono: 3640 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

:-) Gorąco polecam (-:

mariosylwia
  • 5 porcje
  • 60min

Składniki

ok. 1 kg schabu
ok. 2 szklanki bulionu
3 - 4 łyżki śmietany 30%
2 łyżeczki mąki
2 - 3 łyżki chrzanu
sól
pieprz
przyprawa do wieprzowiny

Sposób przygotowania przepisu:

Schab w sosie chrzanowym

  • 1. Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić i odstawić na ok. 30 min. do lodówki. Po tym czasie zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Do pozostałego ze smażenia tłuszczy wlać bulion, dodać chrzan i zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do bulionu, ciągle mieszając. Sos chwilę gotujemy do zgęstnienia, wkładamy kotlety i dusimy jeszcze ok. 30 min. pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu do uzyskania żądanej konsystencji sosu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schabwieprzowinasos chrzanowyschab w sosieschab duszonyschab w sosie chrzanowym

Komentarze

Podobne przepisy

Polędwiczki w sosie chrzanowym

Dodane przez: bogusia82

Polędwiczki w sosie chrzanowym

Polędwiczki w takim sosie są bardzo...

schab1

Dodane przez: paolineczka

Schab duszony w sosie

Ten schab nauczyłam się robic od...

Schab z marchewką w sosie chrzanowym

Dodane przez: Kociołek Iwony

Schab z marchewką w sosie chrzanowym

Mięso jest kruche, a marchewka...

Schab w sosie kurkowym

Dodane przez: Joanna Kryla

Schab w sosie kurkowym

Delikatny, mięciutki schab w kremowym...

Schab w sosie śliwkowym

Dodane przez: Młoda mama

Schab w sosie śliwkowym

Dzisiaj przedstawiam schab w sosie...

xxx

Dodane przez: capri

schab w sosie ketchupowym

Kruchuteńkie mięsko w aromatycznym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE