Sandacz z imbirowym risotto

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Zielono i czerwono mi ! Wiosenna potrawa na przetrwanie smutnych, zimowych wieczorów !

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - Filet z sandacza: 30 dekagramów
    - ryż: 0.5 szklanki
    - szparagi: 6 sztuk
    - pomidor: 1 sztuka
    - sos (cebula, koperek, szczypior, kurkuma, śmietana 30%): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sandacz z imbirowym risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet oprósz solą i pieprzem, skropl sokiem z cytryny i oliwą. Usmaż filet. Przygotowanie sosu: cebulę zeszklij na oliwie, dodaj koper szczypior, kurkumę. Wlej śmietanę, sól, pieprz - redukuj.
    Szparagi ugotuj, pomidor sparz, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą solą i pieprzem.
    Risotto : cebule posiekaj, przesmaż na oliwie, dodaj ryż, groszek, imbir, kurkumę, sól, pieprz. Wlej 100 gram bulionu, gotuj 20 minut.
    Na koniec dodaj masło i parmezan.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować