Sandacz w zalewie octowej

4.45 (179 ocen)

  • 60 min

Mazury to piękne lasy i jeziora. W lasach grzyby, a w jeziorach ryby. Sandacz to wspaniała i bardzo smaczna ryba. Sandacz w zalewie, to doskonały sposób na przechowanie nadmiaru ryb.

  • 60 min

Składniki:

  • sandacz ( dowolna ilość )
    olej do smażenia
    mąka do oprószenia

    Zalewa :
    1 litr wody
    mała marchewka
    cebula
    szklanka octu
    2 łyżki cukru
    łyżeczka soli
    2 listki laurowe
    4 kulki ziela angielskiego
    1/2 łyżeczki pieprzu czarnego ziarnistego

Wystaw ocenę:

4.45 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sandacz w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewę ugotować z podanych składników .
    Ryby oczyścić i pokroić na małe kawałki. Oprószyć mąką i smażyć na złoty kolor. Ryby powkładać do czystych , wyparzonych słoików i zalać gorącą zalewą. Odwracać słoiczki do góry dnem i pozostawić do wystudzenia.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować