Mazury to piękne lasy i jeziora. W lasach grzyby, a w jeziorach ryby. Sandacz to wspaniała i bardzo smaczna ryba. Sandacz w zalewie, to doskonały sposób na przechowanie nadmiaru ryb.
60 min
Składniki:
sandacz ( dowolna ilość )
olej do smażenia
mąka do oprószenia
Zalewa :
1 litr wody
mała marchewka
cebula
szklanka octu
2 łyżki cukru
łyżeczka soli
2 listki laurowe
4 kulki ziela angielskiego
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego ziarnistego
Sandacz w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zalewę ugotować z podanych składników .
Ryby oczyścić i pokroić na małe kawałki. Oprószyć mąką i smażyć na złoty kolor. Ryby powkładać do czystych , wyparzonych słoików i zalać gorącą zalewą. Odwracać słoiczki do góry dnem i pozostawić do wystudzenia.
Smacznego.
Komentarze