Sałatka z wędzonym trewalem z dodatkiem wędzonego twarogu

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Bardzo pożywna sałatka , pełna zdrowych składników, polecam na pyszne śniadanie, mnie zastąpiła obiad :)
Trewal charakteryzuje się delikatnym smakiem, a jego mięso jest niemalże pozbawione ości. Jako ryba z rodziny tuńczykowatych, trewal stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka, dobroczynnych kwasów tłuszczowych, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, witamin z grupy B oraz innych składników mineralnych.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • trewal wędzony ok 500g
    5 ugotowanych na twardo jajek
    1 puszka 400 g słodkiej kukurydzy
    1 puszka 400 g mieszanki marchew z groszkiem
    1 puszka 400 g czerwonej fasoli
    200 g wędzonego twarogu (Pilos)
    5 ogórków małosolnych
    1 średnia cebula
    pęczek szczypioru
    słoik majonezu 400 ml
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    sól, pieprz mielony, przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, wszystkie wg. gustu i smaku
    kilka pomidorów koktajlowych do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Przekąski

Sałatka z wędzonym trewalem z dodatkiem wędzonego twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę sprawić i podzielić na mniejsze części, jajka , ogórki i cebulę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, dodać do ryby.
    Dodać odsączone z zalewy produkty z puszek, wkruszyć twaróg, dodać szczypior, przyprawy i po wymieszaniu majonez.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować