Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i fasolką szparagową

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Kolejna propozycja na szybką i prostą w wykoananiue sałatkę.
Tuńczyk, jajko na półmiękko, pomidorki koktajlowe, fasolka szparagowa - to brzmi pysznie!!!

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • /2 sałaty lodowej
    kilkanaście pomidorków koktajlowych
    garść zielonej fasolki szparagowej
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    4 jajka

    DRESSING:

    2 łyżeczki musztardy
    1 łyżeczka octu
    odrobina cukru
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki oliwy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki, ugotować w posolonej wodzie, pokroić.
    Jajka ugotowac na półmiękko. Wystudzić, obrać, pokroić w ćwiartki.

    Sałatę wypłukać, porwać na drobne kawałki.
    Tuńczyka odsączyć, podzielić na mniejsze kawałki.
    Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki.

    Składniki na dressing wymieszać, dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Składniki na sałatę ułożyć w misce, polać dressingiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować