Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem i szynką

2 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prosta, szybka i pyszna jesienne sałatka której podstawą jest gotowana fasolka szparagowa. To ta sałatka którą chce się często powtarzać. Bez dodatku ziemniaków lub makaronu. Bardzo polecam.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g fasolki szparagowej
    2 jajka
    1 duży pomidor
    50 g żółtego sera
    50 g chudej szynki lub polędwicy
    2 łyżki majonezu
    biały pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wędliny

Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, obciąć końcówki, pokroić na ok. 2-3 cm kawałki. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę.
    Pomidor obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
    Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Wędlinę pokroić w krótkie paski.
  • 2. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Porady

Osoby które nie jedzą mięsa mogą pominąć wędlinę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować