Sałatka z serem Camembert i brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Warzywno-owocowa sałatka z serem pleśniowym. Charakteru nadaje jej prażony słonecznik.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ser Camembert - 1 krążek 120g
    Rukola i roszponka - po 2 garście
    Pomidory koktajlowe - 12szt
    Pomidory suszone - 2 plasterki
    Oliwki - 16szt
    Brzoskwinie z puszki - 4 połówki
    Słonecznik - 4 łyżki
    Olej spod pomidorów - 2 łyżki
    Ocet balsamiczny - 1 łyżka
    Syrop spod brzoskwiń - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z serem camembert i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik prażymy na suchej patelni, aż będzie lekko zarumieniony i nabierze intensywnego aromaty. Odkładamy do schłodzenia.

    Na 4 talerze nakładamy rukolę, roszponkę, pokrojone pomidory i oliwki. Na warzywach układamy kawałki sera i brzoskwiń.

    Olej, ocet i syrop mieszamy, polewamy sałatkę. Całość posypujemy prażonym słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować